Welkom bij Menvereniging Oud Gerij Winterswijk e.o.

authentiek bataaf 7147856075 73d3bf710e b IMG 99983-01

Welkom bij Menvereniging Winterswijk Oud Gerij e.o.

Menvereniging Oud Gerij is opgericht op 24 juni 1973. De vereniging stelt tot doel het in stand houden van authentieke rijtuigen in alle soorten en maten en het rijden van aanspanningen in het algemeen.

Menvereniging Oud Gerij is een actieve vereniging met 82 leden en donateurs welke zich bezigen in diverse disciplines binnen de aangespannen wereld:

  • recreatieve rijders
  • marathon rijders
  • rijders, zgn. startkaarthouders, die deelnemen aan wedstrijden onder auspiciën van de KNHS, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, zoals samengestelde menwedstrijden (in de volksmond bekend als 'marathons') of dressuur - vaardigheidswedstrijden
  • rijders van authentiek gerij en / of replica's.

Door het jaar heen organiseert Menvereniging Oud Gerij een aantal ritten voor authentiek gerij en replica's met als hoogtepunt de Open Authentieke Rit op de eerste zondag in juni in Winterswijk. Tijdens deze rit wordt er gejureerd op het schoonste geheel.

Naast de authentieke ritten worden ritten georganiseerd waaraan iedere lid of donateur deel kan nemen, worden menlessen gegeven en worden clinics en informatieve avonden gehouden.

Bovenstaande punten maken van Menvereniging Oud Gerij een vereniging voor jong en oud, groen of ervaren.

Menvereniging Oud Gerij : een unieke vereniging, voor jong en oud.